The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 25, 2022, 04:59:33 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

  Show Posts
Pages: [1]
1  The Ur-Quan Masters Re-Release / General UQM Discussion / Re: Ur-Quan Masters HD Mod on: October 02, 2014, 07:45:17 pm
Got a stupid newbie question. I downloaded uqm-hd source code and tried compiling it the same way I compiled "base" uqm, but cannot get it done. (mingw+msys on Windows 7)
I get complains about "build/unix/build_functions:line 164: svnversion: command not found
and after that :
obj/debug/src/libs/graphics/drawable.c.o Error 1
I admit programming is not my strongest area, but usually I can understand clear instructions and get things done  Grin
But clearly something very obvious is wrong with something somewhere...
2  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Compiling UQM with MinGW on: December 08, 2011, 04:08:01 pm
Well that's what's funny. C:\uqm is folder where I had source files & where I compiled.
Of course I had the base content file in proper folder under \uqm set up too.
I also tried having separate install with installer, copying uqm-debug.exe there but still it gives same error.

But gotta try those command line switches next.

EDIT: It would appear zlib was not installed correctly, as unzipping content files solved this.
3  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Compiling UQM with MinGW on: December 08, 2011, 12:55:41 pm
I wasn't made for this stuff. I don't even know what changed that compiling succeeded.
But now it always gives error about basic content missing even though it is there,

Here's what stderr.txt says:

Initializing base SDL functionality.
Using SDL version 1.2.14 (compiled with 1.2.14)
Using config dir 'C:/Users/satpe/AppData/Roaming/uqm/'
Using 'C:/uqm/content' as base content dir.
Warning: Could not mount 'uqm-0.7.0-content.uqm': No such device.
Warning: Could not mount 'uqm-0.7.0-3domusic.uqm': No such device.
Warning: Could not mount 'uqm-0.7.0-content.uqm': No such device.
Warning: Could not mount 'uqm-0.7.0-voice.uqm': No such device.
Warning: Could not mount 'uqm-remix-disc1.uqm': No such device.
Warning: Could not mount 'uqm-remix-disc2.uqm': No such device.
Warning: Could not mount 'uqm-remix-disc3.uqm': No such device.
0 available addon packs.
Saved games are kept in C:/Users/satpe/AppData/Roaming/uqm/save/.
4  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Compiling UQM with MinGW on: December 07, 2011, 08:54:39 pm
Now that I somehow miraculoysly got it compiled, I get :
---------------------------
The Ur-Quan Masters
---------------------------
The Ur-Quan Masters encountered a fatal error.
Part of the log follows:

The Ur-Quan Masters v0.7.0 (compiled Dec  7 2011 21:00:32)
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY;
for details see the included 'COPYING' file.

Netplay protocol version 0.4. Netplay opponent must have UQM 0.6.9 or later.

  *** FATAL ERROR: Could not load basic content ***

UQM requires at least the base content pack to run properly.
This file is typically called uqm-0.7.0-content.uqm.  UQM was expecting
it in the E:/Pelit/UQM/content/packages directory.
Either your installation did not install the content pack at all, or it
installed it in a different directory.

Fix your installation and rerun UQM.

  *******************


---------------------------
OK  
---------------------------

And yes, I did copy the compiled uqm-debug.exe to game directory...



EDIT: Still fighting to get it working, this time on my laptop. No matter what I do I have problems with audio files it seems.
I get errors with ogg / vorbis, namely last problem is:
ld.exe: cannot find  -lvorbisfile
ld.exe: cannot find  -lvorbis
ld.exe: cannot find  -logg

What is the correct install method for logg and vorbis since I cannot seem to get them right no matter what?
5  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Compiling UQM with MinGW on: December 07, 2011, 07:30:10 pm
*sigh*

The latest error I get is : obj/release/src/libs/uio/match.c.o:match.c:(.text+0x764): undefined reference to 'regfree'


etc, etc.
6  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Compiling UQM with MinGW on: December 07, 2011, 04:45:25 pm
Sorry for bumping this thread but no matter what I try I cannot get UQM compiled.
I tried following these instructions to the letter but always get :

*** [uqm-debug.exe] Error 1

(trying to compile the newest UQM 0.7.0 with latest versions of all files mentioned in the guide.)

ALSO, when I compile uqm config, I get these :
build/unix/config_proginfo_host: line 251: libmikmod-config: command not found
build/unix/config_proginfo_host: line 252: libmikmod-config: command not found
build/unix/config_proginfo_host: line 253: libmikmod-config: command not found

P.S. before error I get with compiling uqm.exe, there are "undefined references" to oggaud.* files
I guess these mean my vorbis install is fubar?
7  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Music in 0.6 on: February 01, 2007, 09:28:54 pm
Hmm, can I unzip the remix package and use only the ones I like? If so what is the correct folder to install them?
And do I need to enable them with commandline option or do they work just by being in correct place?
8  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Ship Editing Help on: January 28, 2007, 07:02:58 pm
Thank you a lot, again Smiley
Though it gave me some warnings I did get it compiled, now to change the effectiviness of
'point-defence system'... Is it in sis.c?
9  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Ship Editing Help on: January 28, 2007, 12:01:43 am
Thanks! However, now I get this:

 LINK     uqm-debug
obj/debug/src/sc2code/melee.c.o(.text+0x3adb): In function `StartMeleeButtonPressed':
c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/melee.c:2180: undefined reference to `DrawMeleeStatusMessage'
obj/debug/src/sc2code/melee.c.o(.text+0x3b3a):c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/melee.c:2190: undefined reference to `DrawMeleeStatusMessage'
obj/debug/src/sc2code/libs/uio/match.c.o(.text+0x770): In function `match_prepareRegex':
c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/libs/uio/match.c:469: undefined reference to `regcomp'
obj/debug/src/sc2code/libs/uio/match.c.o(.text+0x7f9): In function `match_matchRegex':
c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/libs/uio/match.c:490: undefined reference to `regexec'
obj/debug/src/sc2code/libs/uio/match.c.o(.text+0x86d): In function `match_errorStringRegex':
c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/libs/uio/match.c:509: undefined reference to `regerror'
obj/debug/src/sc2code/libs/uio/match.c.o(.text+0x89e):c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/libs/uio/match.c:512: undefined reference to `regerror'
obj/debug/src/sc2code/libs/uio/match.c.o(.text+0x8bd): In function `match_freeRegex':
c:/uqmedit/uqm-0.6.2/sc2/src/sc2code/libs/uio/match.c:521: undefined reference to `regfree'
make: *** [uqm-debug] Error 1
10  The Ur-Quan Masters Re-Release / Technical Issues / Re: Ship Editing Help on: January 27, 2007, 11:38:05 pm
Sorry for bringing up such an old thread, versions have changed and so forth...but...
I followed instructions and got everything working somewhat till this:

 CC       obj/debug/src/sc2code/libs/network/wspiapiwrap.c.o
src/sc2code/libs/network/wspiapiwrap.c:32:28: wspiapi.h: No such file or directory
make: *** [obj/debug/src/sc2code/libs/network/wspiapiwrap.c.o] Error 1

I doublechecked and both files are there, for some reason it just doesn't want to compile?
Pages: [1]


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!