The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 30, 2021, 08:02:43 pm
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  v 3 not working....
« previous next »
Pages: [1] 2 Print
Author Topic: v 3 not working....  (Read 4963 times)
Stealth Donut
Guest


Email
v 3 not working....
« on: September 11, 2003, 02:54:50 am »

I just downloaded the newest version of UQM v 3, and and after installing I click the shortcut. The program looks like it's beginning to work (screen goes black, the little mini-window comes up), and then 2 seconds later I'm back to desktop without anything running at all. I uninstalled v 2 before installing v3, as per the install instructions. So please, if anyone has any idea why it's doing this let me know so I can make it happen. Smiley

If it helps....
I'm running an AMD Athlon 1.7 Ghz processor, NVIDIA GEForce 2, 512 M RAM, on Win XP. Version 2 worked great and never gave me any problems, save that for some reason none of the command line options seemed to work, which I was kinda hoping would work with this version for me.

Again, any help is appreciated Smiley
Logged
Parker
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 122



View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #1 on: September 11, 2003, 03:06:08 am »

You can give yourself a better idea of the problem by running the game in a command window.  Type "cmd" without the quotes in the Start Menu -> Run box.  Then type cd\Program Files\The Ur-Quan Masters (assuming you installed it there) and then type uqm.  Any error messages will stay on the screen that way.
Logged
Stealth Donut
Guest


Email
Re: v 3 not working....
« Reply #2 on: September 11, 2003, 09:58:31 am »

I did as you asked, and here's what I've got for ya....


C:\Program Files\The Ur-Quan Masters>uqm
The Ur-Quan Masters v0.3 (compiled Sep  5 2003 03:55:46)
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY;
for details see the included 'COPYING' file.

Saved games are kept in C:/Documents and Settings/ethan/Application Data/uqm/sav
e/.
Initializing SDL (pure).
SDL driver used: directx
SDL initialized.
Initializing Screen.
Set the resolution to: 640x480x32
Initializing SDL audio subsystem.
SDL audio subsystem initialized.
Initializing MixSDL mixer.
MixSDL using driver 'SDL_audio'
MixSDL Mixer initialized.
   opened dsound at 44100 Hz 16 bit stereo, 4096 samples audio buffer
Initializing sound decoders.
Sound decoders initialized.
0 joysticks were found.
Copying default key config file to user config dir.
VControl: Expected ':' on config file line 30
VControl: Expected ':' on config file line 32
VControl: Expected ':' on config file line 34
VControl: Expected ':' on config file line 38
VControl: Expected ':' on config file line 39
VControl: Expected ':' on config file line 40
VControl: Expected ':' on config file line 41
VControl: Expected ':' on config file line 42
VControl: Expected ':' on config file line 43
VControl: Expected ':' on config file line 44
VControl: Expected ':' on config file line 45
VControl: Expected ':' on config file line 46
VControl: Expected ':' on config file line 47
VControl: Expected ':' on config file line 79
VControl: Expected ':' on config file line 80
VControl: Expected ':' on config file line 81
VControl: Expected ':' on config file line 82
VControl: Expected ':' on config file line 83
VControl: Expected ':' on config file line 84
VControl: Expected ':' on config file line 85
VControl: Expected ':' on config file line 86
VControl: Expected ':' on config file line 87
VControl: Expected ':' on config file line 88
23 errors encountered in key configuration file.

I didn't understand a single line in your configuration file.
This is likely because you're still using a 0.2 era or earlier keys.cfg.

The control scheme for UQM has changed since you last updated keys.cfg.
(I'm using control scheme version 1, while your config file appears to be
for version 0.)

Renaming keys.cfg to keys.old and retrying.
Copying default key config file to user config dir.
VControl: Expected ':' on config file line 30
VControl: Expected ':' on config file line 32
VControl: Expected ':' on config file line 34
VControl: Expected ':' on config file line 38
VControl: Expected ':' on config file line 39
VControl: Expected ':' on config file line 40
VControl: Expected ':' on config file line 41
VControl: Expected ':' on config file line 42
VControl: Expected ':' on config file line 43
VControl: Expected ':' on config file line 44
VControl: Expected ':' on config file line 45
VControl: Expected ':' on config file line 46
VControl: Expected ':' on config file line 47
VControl: Expected ':' on config file line 79
VControl: Expected ':' on config file line 80
VControl: Expected ':' on config file line 81
VControl: Expected ':' on config file line 82
VControl: Expected ':' on config file line 83
VControl: Expected ':' on config file line 84
VControl: Expected ':' on config file line 85
VControl: Expected ':' on config file line 86
VControl: Expected ':' on config file line 87
VControl: Expected ':' on config file line 88
23 errors encountered in key configuration file.

I didn't understand a single line in your configuration file.
This is likely because you're still using a 0.2 era or earlier keys.cfg.

The control scheme for UQM has changed since you last updated keys.cfg.
(I'm using control scheme version 1, while your config file appears to be
for version 0.)

Renaming keys.cfg to keys.old and retrying.
Error: Something went wrong and we were looping again and again so aborting.
Possible cause is your content dir not being up-to-date.

-------------------------------------------------------------------------
I uninstalled the old UQM to make way for this one...why is this an issue? And what's the best way to make it work/fix it?
Logged
Paxtez
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 130


Joystick Jedi


View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #3 on: September 11, 2003, 11:57:00 am »

Few things:
- Did you uninstall .2 before installing .3?
- Check the UQM/content/packages folder.
  -- Is there a uqm-0.3-content.zip file?
  -- Is it 12,261 KB big?
- Delete keys.cfg (and keys.old if its there) at:
C:\Documents and Settings\(Your login name)\Application Data\uqm\
(The application data folder is hidden by default).
Logged

....Paxtez....
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 813



View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #4 on: September 11, 2003, 11:58:08 am »

same problem i was having. heres what i did:

first off put everthing .03 off to side some where like your desk top. data zip, voice zip, music zip. ok next:

erase everthing in your "the ur-quan masters" file.
c:\program files\the ur-quan masters\

now run the installer but only select executable only option.
send it to: c:\program files\the ur-quan masters\
you with me so far...

now open up C:\Program Files\The Ur-Quan Masters\content\packages
carefully place thoes zip data,voice, music files here.

now exit everthing, go to you shortcut, or whatever you use to run the game and ... so did that do it? dont be hesitent to ask questions. ill be around and so will others that are far more gifted than i.

~DEFIANT
« Last Edit: September 11, 2003, 11:58:34 am by DEFIANT » Logged
Charles Pirnat
Guest


Email
Re: v 3 not working....
« Reply #5 on: September 12, 2003, 04:19:06 am »

That didn't work for me I'm also encountering the same problem.  Does Urquan-Masters have a registry key that it does not remove from .02 when you unistall in xp.  That may be the problem.
Logged
Charles Pirnat
Guest


Email
Re: v 3 not working....nm I'm a retard
« Reply #6 on: September 12, 2003, 05:26:41 am »

NM I did what the post said and it worked.  What I found was that the unistaller does not remove the content directory for some reason.  I deleted the content directory manually and just did an "exe only" install and copied my content zips back to the content directory and it worked.

Just wish i could get my gravis gamepad to work with urquan masters.  

TY for all the help guys.
Logged
Michael Martin
Core Team
*Smell* controller
*****
Offline Offline

Posts: 387



View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #7 on: September 12, 2003, 06:05:31 am »

Is your gamepad plugged in and registered with Windows?  I'm pretty sure SDL forwards to DirectInput calls, so once you can make XP detect the joystick at all, setting up the new keys.cfg to work with the gamepad should be pretty straightforward.  (I use a Playstation 1 Dual Shock hooked up to a USB port, and it works great.)
Logged
bigfoot256
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 67


So, which one of you is the Fot?


View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #8 on: September 13, 2003, 06:11:47 am »

Is there any way to uninstall without losing voices, etc.? I don't know which folders to back up, and my little 56k took about a day to download all the voices... Sad
Logged

So, Hunam, how would you like to threaten me today?
Michael Martin
Core Team
*Smell* controller
*****
Offline Offline

Posts: 387



View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #9 on: September 13, 2003, 11:00:29 am »

Back up "content" and all subdirectories thereof.
Logged
bigfoot256
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 67


So, which one of you is the Fot?


View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #10 on: September 13, 2003, 02:47:53 pm »

Though I'm not doubting your word, it appears my content dir is only about 20MB. Yet, I recall the voices file was very large, 100+ MB. I'm not sure, the files may have been deleted at some point though.

Ah, and if it is of any importance, the size of my "The Ur-Quan Masters" directory is 158 MB, 350 MB on disk. Or so says Windows XP...
Logged

So, Hunam, how would you like to threaten me today?
Michael Martin
Core Team
*Smell* controller
*****
Offline Offline

Posts: 387



View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #11 on: September 14, 2003, 12:13:01 am »

Quote
Though I'm not doubting your word, it appears my content dir is only about 20MB. Yet, I recall the voices file was very large, 100+ MB. I'm not sure, the files may have been deleted at some point though.

Ah, and if it is of any importance, the size of my "The Ur-Quan Masters" directory is 158 MB, 350 MB on disk. Or so says Windows XP...


This could be part of the problem, if the content packs are misplaced.  It sounds like only the base content is there, though. Find your "uqm-0.3-*.zip" files and make sure all of them are in content/packages.  A full install will have three such files; content, 3domusic, and voice.  Check your recycle bin, too, in case you deleted them by accident.
Logged
bigfoot256
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 67


So, which one of you is the Fot?


View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #12 on: September 14, 2003, 03:02:41 am »

They don't appear to be there.

Aaaugh! Was I supposed to uninstall V 0.2 first?

Why is it every time you don't read the install instructions because they're all the same it backfires on you!!

*bashes head into proverbial wall*
Logged

So, Hunam, how would you like to threaten me today?
bigfoot256
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 67


So, which one of you is the Fot?


View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #13 on: September 19, 2003, 06:20:38 am »

Dreadfully sorry to bump the topic, but does this mean I'll have to re-download the voices\music?
Logged

So, Hunam, how would you like to threaten me today?
Paxtez
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 130


Joystick Jedi


View Profile
Re: v 3 not working....
« Reply #14 on: September 19, 2003, 09:41:21 am »

If you have the .zip files in content/packages, just move the packages folder someplace else. Then delete everything in the content folder move the packages folder back, and run the installer again uncheck the data file downloads.
Logged

....Paxtez....
Pages: [1] 2 Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!