The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 16, 2022, 12:40:26 pm
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  General UQM Discussion (Moderator: Death 999)
| | |-+  alpha patch for v0.1 to v0.2
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 Print
Author Topic: alpha patch for v0.1 to v0.2  (Read 19010 times)
sun
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


technique ja nai


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #30 on: December 12, 2002, 07:40:14 am »

Okay folks, you can get the executable here:
http://attila.stevens-tech.edu/~lnanek/uqm.zip

No repsonsiblility, yada, yada.  Someone who is regged can repost and make a linky if they want, no bandwidth limits.

Much thanks to serendipity for the compile.  I did a quick test by just replacing the old exe and nothing else.  Old saved games worked and game was winnable (so I assume Spathi/collision are fine too).  Oh, and the pause  button crashed the game the first time I used it and my computer the second time.  So no pause button in this hack version. ^^

...and stop replying to peterb, he's an obvious troll who didn't even read the thread he is posting in where hosting was *asked* for ;p ^^
Logged
peterb
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 5


I love YaBB 1G - SP1!


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #31 on: December 12, 2002, 08:04:05 am »

 Hey, I resent that remark -- my trolling isn't obvious at all!

seriously, I missed the part where you asked for hosting.  My apologies.

[and to all you "waaaah, I can't afford VC++!" whiners -- ya know, there ARE free, open source development environments for windows.  Open your eyes.]
Logged
ErekLich
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 247


One Ring to rule them all, eh you know the rest.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #32 on: December 12, 2002, 08:04:35 am »

http://attila.stevens-tech.edu/~lnanek/uqm.zip


Thank you sun!

I can confirm that this link fixes both Spathi and Mycon, and that pausing in Super Melee crashes.
Logged

Oh God, please don't let me die today!  Tomorrow would be SO much better!
serendipity
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


Personal text is for weenies.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #33 on: December 12, 2002, 08:12:54 am »

Quote
Okay folks, you can get the executable here:
http://attila.stevens-tech.edu/~lnanek/uqm.zip

No repsonsiblility, yada, yada. ¬ Someone who is regged can repost and make a linky if they want, no bandwidth limits.

Much thanks to serendipity for the compile. ¬ I did a quick test by just replacing the old exe and nothing else. ¬ Old saved games worked and game was winnable (so I assume Spathi/collision are fine too). ¬ Oh, and the pause ¬ button crashed the game the first time I used it and my computer the second time. ¬ So no pause button in this hack version. ^^

...and stop replying to peterb, he's an obvious troll who didn't even read the thread he is posting in where hosting was *asked* for ;p ^^


Of course about 20 minutes after I sent you that compiled version, the developers post an update to CVS that fixes the glitch where, if you're in the orbit view, and you view the starmap, the planet stays on your screen.

I'll send you that compiled version tomorrow, in case they add anything else soon.

What's the pause button crash you're talking about?  I can't find a button that pauses the game, so I can't look into the problem.  Could be an easy fix.

And regarding trying to compile this project with something other than MSVC++ (for which the developers kindly include a project file for), good luck. It's enough of a nightmare developing on windows _WITH_ the $200 development environment.  Having to get your own free compiler and figuring out how to get this beast to compile is an exercise in futility.  Like I said - for the most part, real developers work in Unix when they can, and there's a reason.  The learning curve for developing in windows is a lot steeper, and it's just a pain.
Logged
ErekLich
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 247


One Ring to rule them all, eh you know the rest.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #34 on: December 12, 2002, 08:14:43 am »

We're talking about Pressing F1 (the first function key) in Melee mode.

It pauses the game.

The problem, in this version anyway, is that it won't UNpause...
Logged

Oh God, please don't let me die today!  Tomorrow would be SO much better!
sun
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


technique ja nai


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #35 on: December 12, 2002, 09:02:23 am »

At the "it won't UNpause" part of the situation I generally proceeded to push every button imaginable in an emotionally unstable way which may have slightly worsed the overall effect. ^^

I'll post any updates I'm sent.  Glad the Spathi are more usable now since I often drag them around just to carry crew in the early part of the game. ^^

Logged
ErekLich
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 247


One Ring to rule them all, eh you know the rest.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #36 on: December 12, 2002, 09:25:31 am »

Here's another thing with this patch:

When I try to go to Earth it crashed, saying it couldn't load a file.

Are you sure that all we need to replace is the .exe?
Logged

Oh God, please don't let me die today!  Tomorrow would be SO much better!
Nic.
Guest


Email
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #37 on: December 12, 2002, 11:07:34 am »

Quote
Here's another thing with this patch:

When I try to go to Earth it crashed, saying it couldn't load a file.

Are you sure that all we need to replace is the .exe?

And slowly, he began to understand the developers' pain.. Tongue

Your best bet is to check out the content/ tree from CVS and keep it updated along with the patches you get.  Oh, I should mention that the content/ tree is 150MB; you might be able to avoid a full checkout by putting properly populated CVS/ directories in your already-installed content/ tree, but speaking as someone who gets paid to admin CVS servers, I do not recommend that unless you are bold, daring, in a hurry AND willing to lose your current content/ tree Smiley

Or you could always install Linux; that's what I did -- works great.
Logged
serendipity
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


Personal text is for weenies.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #38 on: December 12, 2002, 04:57:32 pm »

Quote
Here's another thing with this patch:

When I try to go to Earth it crashed, saying it couldn't load a file.

Are you sure that all we need to replace is the .exe?



Looks like there were a few changes to some of the content.  As the other poster said, you'll need to update the Content/ directory.  If you have the bandwidth, just zip up your old content folder, and use WinCVS to get the current CVS files. In the future, the CVS update will be much quicker, since you only need the updated files.  If you don't have the bandwidth, you can try sticking your own CVS directories in there, but that's a big ol' pain.
Logged
sun
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


technique ja nai


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #39 on: December 12, 2002, 05:06:30 pm »

That's odd, the first thing I tested was dropping by Earth.  I did that before loading my old saved games, even.  ^^  Also went to earth several times preparing for testing the final battle and didn't have the slightest problem.  Like above, serendipity did say to load the content as well, however:

>>The installation process for getting from scratch to the latest revision is:
>>Download the v0.1 alpha with Windows Installer.
>>Install it.
>>Use CVS to get the latest content directories
>>Copy this EXE to the game directory, replacing the old one.
Logged
sun
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


technique ja nai


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #40 on: December 12, 2002, 05:09:46 pm »

There was a bug in the alpha that would crash random stars on entry for me.  It was usually solvable by dropping by some other nearby, uneventful star just beforehand (got in the habit of saving before every entry ^^).  Not sure if that applies, but you may want to try.
Logged
Teric
Guest


Email
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #41 on: December 12, 2002, 07:03:29 pm »

Ok, I downloaded the newly compiled .exe file, backed up the old .exe file, and replaced it.

Seems to work just fine--no crashes when going to the space station at earth.

I like how the sono-graph works now during conversations.

Haven't tried the new .exe with the Spathi eluder to see if the collision detection has been fixed.

Happy with the changes so far!
Logged
steen_skybolt
Zebranky food
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1



View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #42 on: December 12, 2002, 09:16:02 pm »

I installed the patch, and am VERY impressed so far.  I also can host a patch download, to assist in deployment of new stable code releases.

I can be reached at
amabes@rmahomeservices.com
Logged
ErekLich
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 247


One Ring to rule them all, eh you know the rest.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #43 on: December 12, 2002, 09:18:35 pm »

Quote
Seems to work just fine--no crashes when going to the space station at earth.


It crashed when I tried to go to EARTH, not the space station.

to sun:  thanks so much for hosting this!  just wondering if you were going to register with the forum...
« Last Edit: December 12, 2002, 09:20:27 pm by ErekLich » Logged

Oh God, please don't let me die today!  Tomorrow would be SO much better!
serendipity
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 16


Personal text is for weenies.


View Profile
Re: alpha patch for v0.1 to v0.2
« Reply #44 on: December 12, 2002, 09:24:16 pm »

Quote


It crashed when I tried to go to EARTH, not the space station.

to sun:  thanks so much for hosting this!  just wondering if you were going to register with the forum...



Guys - I noticed at least one content file has changed - the Yehat fonts, which fixes the "No subtitles" glitch.  There are no changes in the last 6 weeks to the human stuff - I'm pretty sure the content isn't what caused the earth crash, but who knows.  You can download individual files from the CVS through Sourceforge's web CVS browser. You just need any files that changed since the alpha.
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!