The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 30, 2021, 01:05:07 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Mac OS X 10.4 Problem
« previous next »
Pages: 1 [2] Print
Author Topic: Mac OS X 10.4 Problem  (Read 6568 times)
Spathiwan
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 1


I love YaBB 1G - SP1!


View Profile
Re: Mac OS X 10.4 Problem
« Reply #15 on: June 26, 2005, 12:51:06 am »

Code:
$ cd /Applications/The Ur-Quan Masters.app/Contents/Resources
$ ../MacOS/The\ Ur-Quan\ Masters -o
The Ur-Quan Masters v0.4.0 (compiled May 21 2005 15:37:05)
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY;
for details see the included 'COPYING' file.

Initializing base SDL functionality.



Hello. I'm also trying to run v. 0.4.0 under OS 10.4.

Here is what I get when I use the code provided above in the Terminal:

Code:

Initializing base SDL functionality.
Using SDL version 1.2.8 (compiled with 1.2.8)
Fatal error: Could not find content.


Am I doing something wrong?

Thanks.

A Spathiwan
Logged
0xDEC0DE
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 175



View Profile WWW
Re: Mac OS X 10.4 Problem
« Reply #16 on: July 07, 2005, 05:42:29 am »

I cannot reproduce what you are seeing, but from all outward appearances, you are doing all the steps correctly; it's just not working.

Probably better to just download this version and sidestep the issue completely.
Logged

"I’m not a robot like you. I don’t like having disks crammed into me… unless they’re Oreos, and then only in the mouth."  --Fry
Michael Martin
Core Team
*Smell* controller
*****
Offline Offline

Posts: 387



View Profile
Re: Mac OS X 10.4 Problem
« Reply #17 on: July 10, 2005, 12:32:13 am »

Looking at those screenshots (thanks, themadthinker!) I have a theory.  This looks like it's Bug #740 in our bug database, so I've attached a partial fix as a patch to that bug.  However, since I'm developing on Linux, I can't actually test it...

If Pure-SDL mode works with no scaler with that patch, but breaks as soon as you select bilinear, then I do believe we've found the problem and I can work on a complete fix.
Logged
0xDEC0DE
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 175



View Profile WWW
Re: Mac OS X 10.4 Problem
« Reply #18 on: July 17, 2005, 03:07:53 am »

Seeing as I cannot reproduce the problem on my machine, I've made the following files available:

http://www.submedia.net/uqm/uqm-patch-1.zip
http://www.submedia.net/uqm/uqm-patch-2.zip

People having the "bad video" problem are hereby invited to download them both and report the results of running each in non-OpenGL mode, i.e., #1 works, #2 doesn't, etc.
Logged

"I’m not a robot like you. I don’t like having disks crammed into me… unless they’re Oreos, and then only in the mouth."  --Fry
Morthos
Guest


Email
Re: Mac OS X 10.4 Problem
« Reply #19 on: September 27, 2005, 02:07:34 pm »

Hi. Just a note to say that on an Apple iBook G4 (1Ghz) machine running OS X 10.4.2 that patch 2 was the one that worked for me.
Logged
seankreynolds
Zebranky food
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 39


Lovin' the game


View Profile WWW
Re: Mac OS X 10.4 Problem
« Reply #20 on: October 19, 2005, 09:48:17 pm »

Heya -

Nic, any plans to make a Mac ship editor? For game data, or for art?
« Last Edit: October 19, 2005, 10:32:03 pm by seankreynolds » Logged

Pages: 1 [2] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!