The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 04, 2022, 03:08:12 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Video errors after installing, can't run
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Video errors after installing, can't run  (Read 1949 times)
mawx
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 4


I love YaBB 1G - SP1!


View Profile
Video errors after installing, can't run
« on: July 05, 2005, 09:34:34 pm »

Hi -
 I just downloaded v 0.4 and when I try to run it I get an Ur-Quan Masters window that does not repaint and nothing happens except for some music playing.  I get some errors:

The first error:

VideoDecoder_Load: Unknown file type.

This is followed by what looks like a whole bunch of ship loading stuff, and then the next error:

VideoDecoder_Load: 'DukVid' decoder did not load slides/intro/intro.duk, code 0

Then introx.ogg is not found.

Finally, it just sitrs there with two threads blocking on 'DCQ':

Starcon2Main and Unknown (probably renderer)

Is it possible my download is missing content?

I'm going to try uninstalling and redownloading/installing from a different mirror.

thanks
tom

ps sorry if this has already been solved, my weak searching probably missed it...
Logged
mawx
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 4


I love YaBB 1G - SP1!


View Profile
Re: Video errors after installing, can't run
« Reply #1 on: July 06, 2005, 12:11:42 am »

just an update -
 I tried re-downloading and reinstalling with no success.

If I let it run for a while, it eventually will display a few screens from the intro; but still remains generally locked up.
Logged
meep-eep
Forum Admin
Enlightened
*****
Offline Offline

Posts: 2847



View Profile
Re: Video errors after installing, can't run
« Reply #2 on: July 06, 2005, 12:59:44 am »

The VideoDecoder stuff is for the DUK videos, which came with the 3DO version but which we can't distribute due to copyright reasons. They are supported if you have them yourself though.

introx.ogg missing is normal too.

The thread blocking on DCQ is usually also normal.

Why it locks up I don't know. Are you running with up-to-date video drivers and DirectX?
Logged

“When Juffo-Wup is complete
when at last there is no Void, no Non
when the Creators return
then we can finally rest.”
mawx
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 4


I love YaBB 1G - SP1!


View Profile
Re: Video errors after installing, can't run
« Reply #3 on: July 06, 2005, 01:17:23 am »

I'm running up-to-date DirectX, but it's a crappy integrated intel video card on my lab pc (Intel 82865G).  It recently (about a month ago) automatically installed a new driver.  Anyway, perhaps the integrated video card doesn't have the necessary features?  

I'll poke around with the video and see what I can do.

thanks


Logged
meep-eep
Forum Admin
Enlightened
*****
Offline Offline

Posts: 2847



View Profile
Re: Video errors after installing, can't run
« Reply #4 on: July 06, 2005, 01:31:21 am »

You could try full-screen and OpenGL mode.
Logged

“When Juffo-Wup is complete
when at last there is no Void, no Non
when the Creators return
then we can finally rest.”
mawx
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 4


I love YaBB 1G - SP1!


View Profile
Re: Video errors after installing, can't run
« Reply #5 on: July 06, 2005, 02:15:51 am »

Hey! Full-screen and OpenGL works.  Thanks!
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!