The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 25, 2022, 01:26:32 pm
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  OpenAL problem under WinXP
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: OpenAL problem under WinXP  (Read 1856 times)
Selpher
Guest


Email
OpenAL problem under WinXP
« on: March 18, 2006, 10:07:37 pm »

Hi, I'm having a strange problem with what seems to be the sound card. I used to be able to successfuly open the program and run it, but I think I somehow screwed up the sound settings inside the game. Anyhow, the DOS box gives me this feedback window. The game window is just a black screen.

Couldn't Initialize OpenAL: 40961
Sound Driver Initialization Failed.
This may happen when a soundcard is not present or not available.

Thing is, it ran perfectly fine before I tweaked the ingame settings. Is there a way that I can force all settings back to default outside of the program?
Logged
Novus
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1938


Fot or not?


View Profile
Re: OpenAL problem under WinXP
« Reply #1 on: March 19, 2006, 09:56:27 am »

Try deleting your settings file. See here for information on where it's stored. Alternatively, you could try changing the settings from the command line.
Logged

RTFM = Read the fine manual.
RTTFAQ = Read the Ur-Quan Masters Technical FAQ.
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!