The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 07, 2021, 09:23:46 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Gas Giant Graphical errors
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Gas Giant Graphical errors  (Read 3935 times)
CaptainJay
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 15



View Profile
Gas Giant Graphical errors
« on: September 11, 2006, 01:33:58 am »



I can't land / do anything on the gas giants I need some help but not sure if this is a bug or a settings error or what not so it's why I'm not bothering with bugzilla or so on.

Help would be appreciated.
Logged

-CommanderJay Of The NAOFS "Alliance".
Culture20
Enlightened
*****
Offline Offline

Posts: 917


Thraddash Flower Child


View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #1 on: September 11, 2006, 02:17:08 am »

"Land" on the "Gas Giants"
You never know what you might find on a gas giant, but land is never on one.
Logged
CaptainJay
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 15



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #2 on: September 11, 2006, 02:22:34 am »

I didn't ask for a smartass remark; just trying to figure out whats wrong and get it fixed. "hover" "Fly in the atmosphere" or whatever the term is; technicality regaurding the term "land" using the "planet-lander" is not the kind of answer I'm looking for.

If you know how to fix the issue or have an idea be my guest; please do respond... but smartass comments are not something I want Sad All I want to do is try the damned game without using the saved games from

http://dickweed.0nyx.com/index.html

Logged

-CommanderJay Of The NAOFS "Alliance".
Yuptar
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 51



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #3 on: September 11, 2006, 03:52:03 am »

To put what Culture20 said into more direct form: You cannot land on a Gas Giant and you don't need to at any point in the game anyway.
Logged
CaptainJay
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 15



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #4 on: September 11, 2006, 05:04:28 am »

To put what Culture20 said into more direct form: You cannot land on a Gas Giant and you don't need to at any point in the game anyway.

Oh really? That's not what the Starbase commander says at one point of the game; declaring that there's possibly a Heiarchy spy at uranus.

Now...

How about I get some intelligent replies please?
Logged

-CommanderJay Of The NAOFS "Alliance".
Yuptar
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 51



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #5 on: September 11, 2006, 05:14:49 am »

"Or in that general direction..."

There is another planet in that general direction.

Once again, there is no need to land on a gas giant in this game.  Only in one case will there be anything of interest on a gas gient, and even then you don't land, just communicate.
Logged
CaptainJay
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 15



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #6 on: September 11, 2006, 05:46:24 am »

The big problem with this is; it's annoying. What say you; if I WANT to survey a gas giant? I mean ... I used to be able to ... which is the biggest thing that puzzles me x.x perhaps its a version thing? because in .4 I could ; and suddenly I wasn't able to and then i installed .5.....

and then reformated my pc due to other reasons

and couldn't in .5 once again.
« Last Edit: September 11, 2006, 05:55:32 am by CaptainJay » Logged

-CommanderJay Of The NAOFS "Alliance".
Draxas
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1044



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #7 on: September 11, 2006, 04:35:19 pm »

You're imagining things. Landing on gas giants has been impossible since SC2's first version in DOS. I think that you *might* have been able to scan them in the old versions, but since you can't actually send a lander down, that's pretty redundant. However, it's important to note that scanning gas giants has been impossible in every version of UQM I've played, which goes back to 0.3.
Logged
Novus
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1938


Fot or not?


View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #8 on: September 11, 2006, 06:51:14 pm »

  • PC SC2 lets you scan gas giants (although you'll never find anything) but not land on them.
  • 3DO SC2 gives you the main scan display but you can't actually perform the (redundant) scans.
  • UQM 0.5 supports both versions and allows you to choose which behaviour to use by changing the menu style.

All in all, I'm not quite sure what you're complaining about and I fail to see how this is an error, let alone a graphical error.
Logged

RTFM = Read the fine manual.
RTTFAQ = Read the Ur-Quan Masters Technical FAQ.
CaptainJay
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 15



View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #9 on: September 12, 2006, 12:33:04 am »

There should be interesting stuff on gas giants like.... random secret hidden 'fuel' depos where you'd pay like 10x the normal RU needed for Fuel.

Would make the game more interesting.
Logged

-CommanderJay Of The NAOFS "Alliance".
Death 999
Global Moderator
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3862


We did. You did. Yes we can. No.


View Profile
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #10 on: September 23, 2006, 06:10:47 pm »

Random secret dumps? I think that's what every other planet in the galaxy amounts to.
Logged
TiLT
*Smell* controller
****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 260


To boldly go where no Spathi has dared go before


View Profile WWW
Re: Gas Giant Graphical errors
« Reply #11 on: September 24, 2006, 11:32:57 am »

There should be interesting stuff on gas giants like.... random secret hidden 'fuel' depos where you'd pay like 10x the normal RU needed for Fuel.

Would make the game more interesting.

Yeah, that sounds like fun... not.

It's already tiresome enough to search normal planets for resources.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!