The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 08, 2022, 11:35:10 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Settings Problem
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Settings Problem  (Read 1814 times)
Silentblaze
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 2



View Profile
Settings Problem
« on: August 10, 2008, 08:52:27 pm »

Howdy y'all! Thanks for letting me join the UQM forums.  Smiley

I've come upon a problem that started after playing UQM for a few months.  Every time I start to play UQM 0.6.2 I crash to the "Blue Screen of Death" after talking to Commander Hayes. It crashes precisely each time after I select a dialog choice after Hayes asks if I'm the Ur Quan resupply ship.  Sad

It's possible this could have occured when I changed settings from the default settings that the game has once installed for the first time. If someone could give me the default settings that might fix the problem. If not...  Cry

I don't what to do now?
Logged
meep-eep
Forum Admin
Enlightened
*****
Offline Offline

Posts: 2847



View Profile
Re: Settings Problem
« Reply #1 on: August 10, 2008, 09:09:22 pm »

It shouldn't be possible for any application to bring the whole system down. It may be that what UQM is doing triggers the problem, but the actual bug must be in the system software. Usually that means one of the device drivers. I suggest that you make sure that the drivers for your video and audio hardware are up-to-date.
UQM does have two different ways to handle video. If the problem is with the video driver, you may be able to work around it by using OpenGL mode instead of "pure" mode, or the other way around.
Logged

“When Juffo-Wup is complete
when at last there is no Void, no Non
when the Creators return
then we can finally rest.”
Silentblaze
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 2



View Profile
Re: Settings Problem
« Reply #2 on: August 11, 2008, 01:07:29 am »

Looks like I finally found the problem. Or whatever it was.  Tongue

It may have been a sound driver settings. Or some cookie bits I removed after uninstalling the game.

The important part is that it now seems to be working!  Grin

I'm gonna go play it now... see ya around and thanks for responding meep-eep.  Smiley
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!