The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 27, 2022, 03:53:53 am
Home Help Search Login Register
News: Celebrating 30 years of Star Control 2 - The Ur-Quan Masters

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  General UQM Discussion (Moderator: Death 999)
| | |-+  How do I take a screenshot?
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: How do I take a screenshot?  (Read 1643 times)
Traskius
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 2



View Profile
How do I take a screenshot?
« on: November 18, 2009, 11:50:51 pm »

   I am admittedly lacking in technical savvy and would like to be able to take a screenshot. I've looked in all the documentation that came with the game and searched the net to no avail. I've read in many posts that it is possible please help.
Logged
CelticMinstrel
Enlightened
*****
Offline Offline

Posts: 522



View Profile
Re: How do I take a screenshot?
« Reply #1 on: November 19, 2009, 03:00:06 am »

Um... screenshots are an operating system feature, not a game feature. On Windows, you press Alt-PrintScreen; on Mac, you press Shift-Ctrl-Command-4, then Space, then click the window.



That's a simplification, but it'll get the job done. Either way, you'll get a capture of the front window in the clipboard.
Logged
Traskius
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 2



View Profile
Re: How do I take a screenshot?
« Reply #2 on: November 19, 2009, 03:45:27 am »

Thank you very much!
Logged
Dabir
*Smell* controller
****
Offline Offline

Posts: 291



View Profile
Re: How do I take a screenshot?
« Reply #3 on: November 19, 2009, 05:30:49 pm »

Pretty sure just Print Screen does it on Windows.
Logged
Novus
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1938


Fot or not?


View Profile
Re: How do I take a screenshot?
« Reply #4 on: November 19, 2009, 08:46:10 pm »

Pretty sure just Print Screen does it on Windows.
Alt-PrintScreen copies the current window, PrintScreen by itself the whole screen.
Logged

RTFM = Read the fine manual.
RTTFAQ = Read the Ur-Quan Masters Technical FAQ.
Lukipela
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3620


The Ancient One


View Profile
Re: How do I take a screenshot?
« Reply #5 on: November 20, 2009, 01:45:12 pm »

Pretty sure just Print Screen does it on Windows.
Alt-PrintScreen copies the current window, PrintScreen by itself the whole screen.

Man, I learn something new every day. That is going to be pretty useful, thanks!
Logged

What's up doc?
CelticMinstrel
Enlightened
*****
Offline Offline

Posts: 522



View Profile
Re: How do I take a screenshot?
« Reply #6 on: November 25, 2009, 04:48:09 pm »

Yes; I was aware of that, but I didn't feel like giving a detailed list of screenshot commands on both platforms, so I just chose the one that I thought would be most useful for his request.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!