The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 14, 2019, 10:34:27 pm
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Build on windows xp using mingw help
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Build on windows xp using mingw help  (Read 3346 times)
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Build on windows xp using mingw help
« on: April 28, 2012, 12:02:30 am »

when I run  
Code:
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm config
 I get this, no ogg support - debug build
(click to show/hide)

When I run
Code:
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm

(click to show/hide)
« Last Edit: April 28, 2012, 01:33:47 am by Defender » Logged
Quinarbre
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 60



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #1 on: April 28, 2012, 12:55:03 pm »

Try downloading pkg-config.exe and adding it to the binaries directory of your MinGW install. You should find it here : http://www.gtk.org/download/index.php
Logged
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #2 on: April 28, 2012, 05:54:53 pm »

this application has failed to start because libglib-2.0-0.dll was not found?

I followed these instructions to the letter?
http://plantmonster.homeip.net/uqm/compiling

Is there a "compiling uqm for idiots" guide out there, anywhere?
« Last Edit: April 28, 2012, 06:06:41 pm by Defender » Logged
Quinarbre
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 60



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #3 on: April 29, 2012, 11:03:41 pm »

The guide you're quoting is imho the closest thing to a "compiling uqm for idiots" we have.
Do you have libglib-2.0-0.dll on your computer ? If not it's quite easy to find by a google search.
Logged
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #4 on: April 29, 2012, 11:23:01 pm »

Ok I'll see if I can find it. You can see from my other post in general, my goal is to combine shivers mod with serosis mod. I just didn't expect it to be this hard. I've compiled some wii projects, so I thought it wouldn't be much trouble.
Logged
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #5 on: April 30, 2012, 04:59:15 am »

the procedure entry point g_assertion could not be located in the dynamic link library libglib-2.0-0.dll

OK I fixed that error but I still get this

src/regex/regex.c:32:1: warning: "alloca" redefined
In file included from src/port.h:152,
                 from src/regex/regex.c:25:
c:/mingw/bin/../lib/gcc/mingw32/3.4.5/../../../../include/malloc.h:64:1: warning: this is the location of the previous definition
  LINK     uqm.exe
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x175): undefined reference to `ov_open_callbacks'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x18a): undefined reference to `ov_info'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x1ae): undefined reference to `ov_time_total'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x26c): undefined reference to `ov_clear'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x2c6): undefined reference to `ov_read'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x316): undefined reference to `ov_pcm_seek'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0x337): undefined reference to `ov_pcm_tell'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0xe9): undefined reference to `ov_clear'
obj/release/src/libs/sound/decoders/oggaud.c.o:oggaud.c:(.text+0xf9): undefined reference to `ov_clear'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [uqm.exe] Error 1
« Last Edit: April 30, 2012, 05:11:27 am by Defender » Logged
Quinarbre
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 60



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #6 on: April 30, 2012, 04:57:49 pm »

Making progress... (I've already run into that last error you corrected yourself, some mismatch in the libglib version I seem to recall)

Let's try
Code:
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm clean
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm config
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm
choosing the appropriate configuration on step 2 of course.
Logged
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #7 on: April 30, 2012, 07:25:48 pm »

choosing the appropriate configuration on step 2 of course.

What does that mean? I typed it exactly. this is the error

(click to show/hide)
Logged
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #8 on: April 30, 2012, 10:35:08 pm »

I DID IT!!!!!!!!!!!!!...well the 0.7 version.

I followed the instructions in INSTALL.mingw kind of,

I did this:
These are the files you need to download:

http://www.libsdl.org/release/SDL-devel-1.2.8-mingw32.tar.gz
http://www.libsdl.org/projects/SDL_image/release/SDL_image-devel-1.2.4-VC6.zip
http://ftp://opensource.creative.com/pub/sdk/OpenALSDK.zip
http://www.vorbis.com/files/1.0/windows/OggVorbis-win32sdk-1.0.zip
http://www.gzip.org/zlib/zlib122-dll.zip


You can now do either of the following:
1) Copy the DLLs for each library to \[MinGW]\lib.  Copy the header files for
   each library to \[MinGW]\include, (where [MinGW] is the directory where you
   installed MinGW) except for the Ogg Vorbis headers -- copy the folders (ogg
   and vorbis) containing the header files to the include directory.

then I ran:
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm clean
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm config
C_INCLUDE_PATH=/usr/include:/usr/local/include ./build.sh uqm

Not sure what it was but I got it to work.

The only thing I'm missing is the icons in the .exe?? How do I get the icons in .exe.
Logged
Quinarbre
Frungy champion
**
Offline Offline

Posts: 60



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #9 on: May 01, 2012, 02:45:32 pm »

Congratulations !

Yeah, properly installing oggvorbis was the obvious fix but I thought you wanted to avoid it.

I think you get the icons when you install the game, not when you compile it.
Building the installer is a tad complex too. If it's really important to you, install NSIS on your computer and look into build/win32_install. Those mods introduce no major change in project structure so you won't have to change anything I guess, but generating the .uqm content files can be a hassle.
Logged
Defender
Enlightened
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811



View Profile
Re: Build on windows xp using mingw help
« Reply #10 on: May 01, 2012, 04:06:40 pm »

I Did not know exactly what I was doing doing it. I was just trying to get a compile any way I could  Grin Thank you for your help, much appreciated. Not really too concerned about the icons in .exe. Was just curious where they were.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!