The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 25, 2020, 09:32:16 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  I can't seem to get this to work
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: I can't seem to get this to work  (Read 1423 times)
digifreek
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 2



View Profile
I can't seem to get this to work
« on: January 25, 2013, 03:05:24 am »

I can't manage to get a close-up on a planet. I've tried pressing about ten different keys while the green dot on the ship is hovering over the planet, but nothing happens. How do I get the close-up to work? (P.S. I'm playing the HD version)
Logged
superbutcherx
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 116



View Profile
Re: I can't seem to get this to work
« Reply #1 on: January 25, 2013, 07:18:41 am »

Are you playing in 320x240 mode?
If so, then you are facing a known (and annoying) bug, which prevents you from entering planet orbit.

Switching to 1280x960 works. If you're unable to play in that high a resolution, you can try the fix described here:
http://code.google.com/p/uqm-hd/issues/detail?id=173&can=1&start=100
Logged
oldlaptop
*Smell* controller
****
Offline Offline

Posts: 337



View Profile
Re: I can't seem to get this to work
« Reply #2 on: January 25, 2013, 11:45:52 pm »

You can also use the 'official' release of the Ur-Quan-Masters, which is pretty much a straight port of the original 3DO version. It's generally more stable, but lacks a few of the nifty enhancements in uqm-hd.
Logged

Play Supermelee online in #uqm-arena!
Netmelee Improvement Mod
digifreek
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 2



View Profile
Re: I can't seem to get this to work
« Reply #3 on: January 28, 2013, 11:25:54 pm »

I used the fix described in the link that superbutcherx provided, and that fixed the problem, but another one arose: During the first battle scenario, the game crashes when the enemy ship gets close to mine.
Logged
superbutcherx
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 116



View Profile
Re: I can't seem to get this to work
« Reply #4 on: January 29, 2013, 07:59:27 am »

I used the fix described in the link that superbutcherx provided, and that fixed the problem, but another one arose: During the first battle scenario, the game crashes when the enemy ship gets close to mine.

Good to hear the fix helped!
Does the crash occur every time you get close to the Ilwrath ship? Does it happen in every resolution or just 320x240? Or just 1280x960?
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!