The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 30, 2020, 10:39:08 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Funky linux sonic gurgle when --opengl
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Funky linux sonic gurgle when --opengl  (Read 1598 times)
Dave Morse
Guest


Email
Funky linux sonic gurgle when --opengl
« on: March 07, 2003, 08:56:28 pm »

I have an old, 450mhz machine, that's just on the edge of being able to play UQM - I have to try to engage when the planet is offscreen, lest I drop frames and get creamed.  However, I can speed things up considerably by using hardware OpenGL and launching uqm with the --opengl flag.  But when I do this the sound gets this funky reverb to it, kinda sounds like its gargling underwater.  (affected sounds include menu-yes and melnorme-primary-charging, overall about 30% of them)  This is with the default sound driver.  (I haven't succeeded in compiling with OpenAL yet).  I find this with both a CVS build from today and a ~1 month old build.  What now?
Logged
Dave Morse
Guest


Email
Re: Funky linux sonic gurgle when --opengl
« Reply #1 on: March 09, 2003, 09:09:11 am »

Anyone anyone...?
I've reproduced it on both my machines
Logged
chmmravatar
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 109


WHAT IS DONE IS DONE


View Profile
Re: Funky linux sonic gurgle when --opengl
« Reply #2 on: March 09, 2003, 01:09:45 pm »

Can you copy and paste the diagnostic info from the console when you hear the gargling sound?
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!