The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 10, 2022, 01:32:06 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  Missing "Voice/Effects" audio
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Missing "Voice/Effects" audio  (Read 1565 times)
Nicht Sehr Gut
Guest


Email
Missing "Voice/Effects" audio
« on: January 10, 2003, 08:20:56 am »

When I originally installed "The Ur-Quan Masters", it ran all audio properly. I recently replaced my cheapo 8738-chip based soundcard (which barely worked for me) with a Philips PSC706 (Acoustic Edge) soundcard. Since then, background music is the only thing that will still play.

No sound effects or voice at all. There are no anomalies like this for any other program. This is true for my Win98SE and WinXP partitions (same results for both). I thought it might be due to an audio mixing bug, but even the sound for selection on the starting screen is missing. Any ideas or suggestions?
Logged
Black Monk
Guest


Email
Re: Missing "Voice/Effects" audio
« Reply #1 on: January 10, 2003, 11:12:02 pm »

You try disabling sound hardware acceleration?  That was suggested in another thread to get around an Aureal bug, maybe it'll help here for the time being.
Logged
Nicht Sehr Gut
Guest


Email
Re: Missing "Voice/Effects" audio
« Reply #2 on: January 13, 2003, 01:40:35 am »

Apparently, it is related. By adjusting hardware acceleration to "basic", sound effects returned. Certainly not the best of solutions, but better than replacing my sound card again. Hopefully, the problem will "go away" (via program revisions or newer drivers) in the future.

Thanks.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!