The Ur-Quan Masters Home Page Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 29, 2020, 12:14:08 am
Home Help Search Login Register
News: Paul & Fred have reached a settlement with Stardock!

+  The Ur-Quan Masters Discussion Forum
|-+  The Ur-Quan Masters Re-Release
| |-+  Technical Issues (Moderator: Death 999)
| | |-+  No ending on HD?
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: No ending on HD?  (Read 2618 times)
sailingby
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 1



View Profile
No ending on HD?
« on: July 09, 2014, 08:51:29 am »

Hey, I just finished the whole game on the HD remake and when I flew my ship into the Sumatra the game immediately goes to credits without showing me any proper ending. Does anyone else have this problem? Why doesn't the game tell the end story?? It's so brilliant! Disappointing... 
Logged
Jugger
Frungy champion
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 64



View Profile WWW
Re: No ending on HD?
« Reply #1 on: July 10, 2014, 07:07:06 am »

I'm having the same issue. Sad Don't know why. It applies only to the HD Beta, not the Alpha.
Due to another issue, which is really severe and makes the game unplayable above a given point, I switched back to the Alpha.
Logged

- Norbert
My Darkstar One mod project Versteckte Cluster (German).
Dorno
Zebranky food
*
Offline Offline

Posts: 1



View Profile
Re: No ending on HD?
« Reply #2 on: August 24, 2014, 01:53:19 pm »

To fix the 'no ending' issue on the HD beta all you have to do is the following.

Go to the folder you installed SC2 HD in.

Go to the /content/addons/ subfolder.

Delete the 3dovideo.zip file.

It doesn't even contain the 3do videos, but, for some reason prevents the intro and ending.

I figured this out while attempting to install the 3dovideos so they would work with this version of the game.

They work fine on the UQM version, but, the HD version does not seem to work with the 3dovideos.  Additionally, if you have them 'installed' it won't play the opening slides or the opening video.

So, good luck and hopefully they fix the issue with the videos eventually.  Although, I must say I prefer the slides anyway.
Logged
Jugger
Frungy champion
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 64



View Profile WWW
Re: No ending on HD?
« Reply #3 on: September 30, 2014, 07:45:02 am »

Thanks for the tip, Dorno!

I'll give it a try in the next release (UQM HD GammaGrin), when the other issue I mentioned in CTD on saving in UQM HD Beta will be fixed, as the UQM-HD main programmer @superbutcherx told me there. He has found the issue and maybe this one here will happily be fixed too then. If not, well, then we can use your hint.
Logged

- Norbert
My Darkstar One mod project Versteckte Cluster (German).
superbutcherx
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 116



View Profile
Re: No ending on HD?
« Reply #4 on: September 30, 2014, 11:09:17 am »

Hello hello!

I'm happy to report that I've fixed this issue, too. (In revision 1361 of the source code if you're interested: https://code.google.com/p/uqm-hd/source/detail?r=1361)
It was a minor issue to fix: Just removing the lines pointing to non-existant intro/ending video files was all that it took.

I, too, hope we will name our next release Gamma  Cheesy!
Logged
Jugger
Frungy champion
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 64



View Profile WWW
Re: No ending on HD?
« Reply #5 on: September 30, 2014, 05:42:00 pm »

I'm happy to report that I've fixed this issue, too. (In revision 1361 of the source code if you're interested: https://code.google.com/p/uqm-hd/source/detail?r=1361)
It was a minor issue to fix: Just removing the lines pointing to non-existant intro/ending video files was all that it took.

Just removing those two lines...
Code:
slides.ending = 3DOVID:addons/3dovideo/ending/victory.duk
slides.intro = 3DOVID:addons/3dovideo/intro/intro.duk
...in the file "\3dovideo\3dovideo.rmp" within the archive "...\The Ur-Quan Masters HD Beta 1\content\addons\3dovideo.zip" ?
If so, that'll be really easy and can be done by oneself even by now. Cool Thank you!
Logged

- Norbert
My Darkstar One mod project Versteckte Cluster (German).
superbutcherx
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 116



View Profile
Re: No ending on HD?
« Reply #6 on: October 01, 2014, 09:17:47 am »

Yes, those lines are the culprits!

By removing them everything works like a charm.
Logged
Jugger
Frungy champion
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 64



View Profile WWW
Re: No ending on HD?
« Reply #7 on: October 03, 2014, 10:06:48 am »

It works, very nice! Smiley

Delete the 3dovideo.zip file.
It doesn't even contain the 3do videos, but, for some reason prevents the intro and ending.

Yes, it only contains the file "3dovideo.rmp" (and "uqmpack.nfo"), nothing else.
I didn't try to figure out so far, if the other entries "slides.spins.xx = ..." in the file are really necessary or not.
If not, then I suppose your simple solution may work pretty well too.

By the way, what are these .nfo files literally for, only info or do they have a function (e.g. like testing the correct UQM version)?
Logged

- Norbert
My Darkstar One mod project Versteckte Cluster (German).
superbutcherx
*Many bubbles*
***
Offline Offline

Posts: 116



View Profile
Re: No ending on HD?
« Reply #8 on: October 03, 2014, 10:58:09 am »

The slides.spins.xx lines enable thip introduction videos from the 3DO version in the Supermelee ship selection.
(Start adding a ship into your fleet and instead of hitting enter, press alt. Or maybe it was some other key...)

Without the slides.spins.xx lines, or if the viedo files aren't there, then the regular ship introduction picture is shown.

I'm not sure about the usage of the .nfo files. They might be/have been used for checking the version in the original non-HD UQM. Or then again, not.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!